Svítící kontrolka airbagu Octavia I 1.9 TDi 66kW 1999

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
pepe276
Aktivista
Odpovědi: 0

Svítící kontrolka airbagu Octavia I 1.9 TDi 66kW 1999

Příspěvek od pepe276 »

Ahojte,

dávám do kupy zbastlenou O1 a snad už poslední věc, kterou musím udělat před STK je svítící kontrolka airbagů. Mám v autě jen 2 pytle vepředu. Po zapnutí klíčku se rozsvítí kontrolky, které po chvíli všechny zhasnou, jen kontrolka airbagu na chvilku (cca 1s) zhasne a pak už jen pořád svítí.
Čím to může být? Kde je ŘJ airbagů, ať se na ní podívám, jestli nemá třeba špatný kontakt? Nebo co mám ještě zkontrolovat?

Díky moc za rady
Petr
Peugeot Boxer 2.5TDi THX 79kW 1998
Peugeot 106 1.0 CDZ 37kW 1998
Citroen Jumpy 1.9TD 68 kW 1997
Citroen Berlingo 1.9D 51 kW 2000
Power156
Aktivista

Re: Svítící kontrolka airbagu Octavia I 1.9 TDi 66kW 1999

Příspěvek od Power156 »

pepe276 píše:Ahojte,

dávám do kupy zbastlenou O1 a snad už poslední věc, kterou musím udělat před STK je svítící kontrolka airbagů. Mám v autě jen 2 pytle vepředu. Po zapnutí klíčku se rozsvítí kontrolky, které po chvíli všechny zhasnou, jen kontrolka airbagu na chvilku (cca 1s) zhasne a pak už jen pořád svítí.
Čím to může být? Kde je ŘJ airbagů, ať se na ní podívám, jestli nemá třeba špatný kontakt? Nebo co mám ještě zkontrolovat?

Díky moc za rady
Petr
úřečti vagen, třeba stačí vymazat, je pod topením střední tunel
aughostino
Přispěvovatel

Příspěvek od aughostino »

Ak ti vag bude hlasit chybu podvolantoveho kruzku, zhod plasty okolo volantu a prestrekni wdckom konektor a potom vymaz chybu, vo vacsine pripadov to pomaha
Škoda Octavia Combi ASV 81kW 2002 Elegance čierna metalíza - V ZABEHU

ex: Škoda octavia I 1.9TDi SLX 81kw r.v. '98 AHF
liskal
Sběrač informací

Příspěvek od liskal »

kontrolka ti sama nezhasne aj ked budeš mať všetko OK, musíš vymazať zavady v RJ
jozzo
Sběrač informací

Příspěvek od jozzo »

No u mna to isté. Zapnem klúč, kontrolky sa rozsvietia, všetky pozhasínajú a po chvíli sa rosvieti airbag. Na Vagu vypisuje airbag vodiča-hodnota odporu príliš vysoká alebo tak nejak, závada sporadická. Som to rozobral, trocha napružil viac všetky kontakty, závadu vymazal. Po týždni sa rosvieti znovu, vymažem a tak dookola. Najprv som myslel že krúžok odišiel, aj ten som už vymenil za dobrý a znovu sa to opakuje. Žere mi to nervy teda riadne. Starý krúžok som premeral na kontaktoch a aj ten bol dobrý. Ešte to skúsim prestrieknúť niečím na kontakty. Nemali ste niekto podobný problém?
Seat Leon 1,9 TDI,66 kw,AGR,rok 2000
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

prostříknout nestačí je třeba mechanicky kontakty odrbat :)
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
jozzo
Sběrač informací

Příspěvek od jozzo »

ale vyzerá to všetko čistulinké, na to neprší ani nič. Potom kontakty v motoru by sme čistili mechanicky furt. Ale asi to bude v tých kontaktoch niečo.
Seat Leon 1,9 TDI,66 kw,AGR,rok 2000
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“