a dělá to jen studenej motor nebo i teplej, mě to dělal jednou řídkej olej a taky olejový filtr, po nastartování než se olej natlakoval tak pazvuky. těžko se takhle radí jeto jen asi a tak
sice mám pd, ale dělá mi to stejný zvuk. soukromně tipuji, že nějaká menší vůle (ojnice-čep?), odkud se za těch 10-15s vytlačí olej. klepe to ale už 150tkm a snad to ještě dalších 150tkm klepat vydrží
todle je taky PD a spíš to začne klepat jak se to celé natlakuje olejem....
ted když mrzne tak to klepání přijde požději, ale jen při startu po delší pauze - třeba přes noc. teplé to klepe takřka ihned
napíchni to na vag a jukni jak dávkujou vstřiky, má toto auto filtr pevných částic? dále pak kontrola předvstřiku? kontrola volnoběžné dávky v miligramech, nemáš taky přicpané od egr ventilu sací potrubí a kontrola egru? vzduchovej filtr stav? jako by jeden válec měl moc nebo málo paliva nebo vzduchu málo. kolik máš najeto?
olej 5W40, na vagu jsou dávky jak jsem již psal celkem vyrovnný až na 1 válec, ten má po startu na chvilu víc , ale srovná se na stejnou hodnotu jako ostatní. Předvstřik (tedy jestli mysliš nastavení vačky? ) skáče mezi 0 a -0,3
a olej pdčko muže 10W40? třeba by ti hustší olej tu vůli nebo co to tam je za čertovinu vytěsnil. předvstřik na tdi grafu teda jestli tdi graf nejni ve vagu jen u rotaček? ?