Brzd.kotuc sustruh?

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ferdy91
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Brzd.kotuc sustruh?

Příspěvek od ferdy91 »

Zdravim
Napadla ma taka vec isto ma hned zjebete ze co vymyslam avsak napadla ma taka vec.Jedna ss o motorku kde za rok spravim tak 3 4k km.Po nedavnej stk mi povedali ze mam zvlneny kotuc a zisiel by sa vymenit na moje pocudovanie to brdzi az az pri brzdeni kolo 200km/h citit jemne vibrovanir pri 150 uz vobec kotuc je taky az 95% da sa nejako jemne liznut na sustruhu alebo bez sance?
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Problém kotoučů je jejich materiál, který při obrábění slušně vibruje, takže je nejlepší jej obrábět buď z obou stran současně a nebo hodně pomalu.
Druhý problém je tloušťka kotoučů u motorek, takže tady je otázka zda budeš mít ještě co brát, kvůli minimální tlouštce kotouče, přes kterou by jsi neměl jít.
Vím i brusiči který kotouče brousí na speciálním přípravku.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Přispěvovatel

Příspěvek od Tom.s »

Soustruh podle mě je bez šance na moto kotouči, je slabej a při upínání ti ho spíš pokroutí a stejně ti ten kotouč pokud nebudeš jezdit zas zrezne! Budto kup
novej, nebo si kup drátěnej kartáč do vrtačky a vyčisti si je
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

http://www.motokotouce.cz/kontakt.htm
Kolega má skvělou zkušenost. Nějaký matlal mu při výměně pneu na vstromu ohnul kotouč. Tento borec co jsem dal odkaz mu je srovnal a funguje to skvěle dál.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

U motorky nespekuluj. Kdysi jsem si hrdina stáhl kotouč ( vždyť na auta je dělám furt) no po měrnou tloustnou jsem nebyl dělal jsem je najednou z obou stran tak vo co de no a pak jsem na to hamcnul v zatáčce v krizi a bylo. Přiznávám ze nevím zda by se to nestalo stejně ale to už nezjistim Proste prasknul a já si slušně namlatil a motorka na odpis. Takže asi tak od tě doby jezdím čistím nebo menim.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

Mě by zajímalo, jak zjistí zvlněný kotouče na motorce? Na válce to přece nejde, to jen pohledem? Pokud to nevibruje tak bych to neřešil a jen si hlídal minimální tloušťku.
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
Libor Hanzal
Přispěvovatel

Příspěvek od Libor Hanzal »

Píšeš kotouče. Znamená to tedy předek. Pokud nemáš něco co už je veterán, tak jsou kotouče plovoucí. Jestli nemaji hranu tak jezdi. Pokud ano, tak vyměň.
A jesli po použití hodinek hážouu víc jak 0,1 mm koukni jestli nemáš naražený hliníkový unašeč. Ten se dá gumovou paličkou dorovnat a jezdíš. Zvlněný jsem ještě neviděl.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Stáčet kotouče na moto který jezdí 200...to je fakt rozumný když ten kotouč koupíš novej já nevím za 3-4tis. , natolik si ceníš svůj život??? :roll:
ferdy91
Přispěvovatel

Příspěvek od ferdy91 »

No chlapci cudovali by ste sa na stk mu pekne ukazuje hadzavost kotuca na valci samozrejme na valec sa ide to s hodinkami ma nenapadlo spravim si pripravok a skusim tak aj ked neverim tomu moc
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“